Bas Mulder award voor Stijn Keereweer

(HK) Stijn Keereweer (Universitair medisch specialist KNO) heeft dit jaar de Young Investigator Grant, ook wel Bas Mulder Award, in de wacht gesleept. Bij deze onderscheiding ontvangt hij een bedrag van €500.000,- voor het uitvoeren van een nieuwe klinische studie naar fluorescentie-geleide chirurgie bij hoofd-hals tumoren.  

Fluorescentie-geleide chirurgie
Met dit budget zal Keereweer zijn promotieonderzoek voortzetten en voor het eerst binnen het Erasmus MC de techniek van fluorescentie-geleide chirurgie toepassen bij patiënten met hoofd-hals kanker. Hiermee is het mogelijk om tijdens de operatie tumoren beter in beeld te krijgen en te kunnen verwijderen. Dit onderzoek zal uitgevoerd worden door Lorraine Lauwerends die in april 2019 in Erasmus MC is gestart met haar promotieonderzoek.

Wie is Stijn Keereweer?
Keereweer promoveerde in 2014 cum laude aan de Erasmus Universiteit op fluorescentie-geleide chirurgie bij hoofd-hals tumoren. In 2016 voltooide hij de opleiding tot Keel-, Neus-Oorarts. Zijn tweejarig klinisch fellowship tot hoofd-hals chirurg volgde hij het eerste jaar in het Royal Melbourne Hospital in Australië. Het tweede jaar rondde hij af in het Erasmus MC waar hij in 2017 is toegetreden tot de medische staf.

Bas Mulder Award
Met de Bas Mulder Award stimuleert KWF Kankerbestrijding jonge artsen en/of onderzoekers die zich hebben bewezen in de patiëntenzorg en/of het wetenschappelijk kankeronderzoek. De prijs is genoemd naar een deelnemer van Alpe d’HuZes die in 2010 op 24-jarige leeftijd overleed aan lymfklierkanker.