Vacature KNO-vereniging

Landelijk programmamanager/researchcoördinator Zorg (32-36 uur)

Een organisatie in beweging

(AS) De Nederlandse Vereniging voor Keel-Neus-Oorheelkunde en Heelkunde van het Hoofd-Halsgebied (KNO-vereniging) is een levendige en actieve beroepsvereniging waarvan zo’n 900 artsen in Nederland lid zijn. Doel van de vereniging is het stimuleren van de beste KNO-zorg door het ondersteunen van haar leden, vrijwel alle KNO-artsen in Nederland. De vereniging ontplooit onder meer de volgende activiteiten:
  • bevordering en controle van de kwaliteit van de beroepsbeoefening en de opleidingen;
  • het organiseren van wetenschappelijke congressen;
  • het behartigen van de beroepsbelangen. 
Activiteiten van de vereniging worden thans geïnitieerd en verricht door een bestuur van negen KNO-artsen, met hulp van commissies en projectgroepen, ondersteund door drie medewerkers van het bureau van de vereniging. De Vereniging is zeer actief lid van de Federatie van Medisch Specialisten, de landelijke koepel van wetenschappelijke verenigingen van alle (33) medisch specialismen. Ze is met de Federatie en ca. 20 verenigingen gehuisvest in de ‘Domus Medica’, een inspirerend en op samenwerking ingericht gebouw te Utrecht.
 
De KNO-vereniging heeft zich voorgenomen de komende jaren haar kwaliteitsbeleid een geheel nieuwe vorm te geven door bestaande én nieuwe onderdelen van dit beleid aan elkaar te koppelen en een daarbij behorende nieuwe organisatiestructuur te ontwikkelen. 
 
Ter versterking van ons team zijn wij op zoek naar een doortastende en pro-actieve  

Landelijk programmamanager/researchcoördinator Zorg M/V 

32-36 uur per week 

Met hulp van u naar samenhang in kwaliteit

Om het nieuwe kwaliteitsbeleid van de vereniging vorm te geven zijn wij op zoek naar een gedreven programmamanager/researchcoördinator die onderstaande werkzaamheden uitvoert in overleg met het bestuur en de directeur van de vereniging:
  • U draagt bij aan verdere ontwikkeling van ons programma KNO 3.0, dat als ondertitel draagt: ‘Naar meer samenhang in kwaliteit’. Essentiële onderdelen hiervan zijn: het samenstellen en onderhouden van medisch specialistische richtlijnen, het regelmatig vaststellen en prioriteren van kennishiaten en het meten van zorguitkomsten met zorgevaluatie en kwaliteitsregistratie;
  • U geeft invulling aan de genoemde ontwikkeling, onder meer door het meedenken over een werkbare organisatiestructuur, het ondersteunen van professionals/KNO-artsen en het coördineren en sturen van onderzoeksprojecten, waarbij u het overzicht over de activiteiten behoudt.
  • U werkt regelmatig samen met collega’s van andere wetenschappelijke verenigingen, de Federatie van Medisch Specialisten, het Kennisinstituut en met externe adviseurs. 

Een professional die mensen verbindt en resultaat haalt

De functie landelijk programmamanager/researchcoördinator is niet voor iedereen weggelegd. Het betreft een unieke positie in het veld. Deze functie vraagt van u dat u goed samenwerkt met medisch specialisten, collega’s en, waar nodig, met diverse externe dienstverleners (bijv. ICT-, organisatie- en andere adviseurs). U kunt schaken op meerdere borden. Tegelijk bent u doelgericht, creatief en tactvol in uw communicatie waarbij u gevoel heeft voor verhoudingen. U leidt diverse projecten. De functie vraagt daarom een analytische blik en flexibele houding. Ook worden de onderstaande criteria in de selectie meegenomen:
  • Afgeronde academische opleiding;
  • Ruime ervaring als (mede)leidinggevende aan complexe veranderingsprocessen;
  • Ervaring met het werken in projecten;
  • Ervaring met (wetenschappelijk) onderzoek en affiniteit met de zorgsector is een pre. 

Een totaalpakket

Werken bij de KNO-vereniging levert meer op dan alleen een uitstekend pakket van primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. U werkt bij ons zowel zelfstandig als samen in een prettige, informele omgeving waarin u voor een belangrijk deel uw eigen succes bepaalt. Het salaris is afhankelijk van niveau en ervaring.

Informatie en sollicitatie

Informatie over de functie kunt u opvragen bij Myrthe Akkermans, P&O adviseur, bereikbaar op 06-82 99 80 21. U kunt uw sollicitatie, voorzien van een CV en motivatie, tot en met uiterlijk 8 september mailen naar vacatures@demedischspecialist.nl, t.a.v Myrthe Akkermans met als onderwerp ‘Programmamanager/researchcoördinator’. De eerste gespreksronde zal plaatsvinden op donderdag 12 september.
 
Bemiddeling en acquisitie door derden of ZZP-ers wordt niet op prijs gesteld en hier wordt niet op gereageerd. 
Tijdens deze sollicitatieprocedure hanteren wij de NVP-sollicitatiecode.

Twitter FB