Wereld Stotter Dag 2018: 22 oktober

(KH) Speak your mind, oftewel ‘Zeg wat je op je hart’ hebt is het internationale thema van Wereld Stotter Dag 2018 op maandag 22 oktober. Zeggen wat je op je hart hebt lukt vaak niet zoals je zou willen als je last hebt van stotteren. De NFS (het samenwerkingsverband van de cliëntvereniging Demosthenes en de professionals in de Nederlandse Vereniging voor Stottertherapie (NVST) met als gemeenschappelijk doel het organiseren van voorlichting en wetenschap) viert dan haar 4e lustrum en krijgt een nieuwe naam: StotterFonds.

Maar er is meer: we vieren ook dat Marie Christine Franken voor haar baanbrekend werk aan vroege interventie de grote prijs van de International Fluency Association heeft gekregen. En verder: bekende artiesten die stotteren treden op. We zien nieuwe filmpjes over stotteren. We maken korte gesprekjes mee van mensen die zelf stotteren, hun ouders, wetenschappers; en allemaal over de vragen: wat is het, wat doet het met je, en wat kan je eraan doen. Alles wordt flitsend geleid door Andrew Makkinga.
En zo willen we jullie van harte uitnodigen om dit 20-jarig bestaan met ons te vieren in een wervelend feest in de Tolhuistuin van 16-20 uur.

Aanmelden kan via de website.