(RB) Frank van den Hoogen, opleider KNO-heelkunde in het Radboudumc heeft  9 november de Opleidingsprijs 2013 gewonnen. Hij is daarmee de beste opleider van Nederland.

De landelijke Opleidingsprijs werd dit jaar voor de vijfde keer georganiseerd door De Jonge Orde en de LVAG en had als thema ‘Maak je eigen opleiding’. Alle AIOS (artsen in opleiding tot specialist) van de medisch specialistische vervolgopleidingen in Nederland hebben de kans gekregen hun opleider te nomineren. De prijs wordt ondersteund door het Ministerie van VWS, de KNMG en de Orde van Medisch Specialisten OMS). De prijs bestaat uit een bronzen beeld en een geldbedrag van 7000 euro ten behoeve van opleidingsverbetering.

Volgens zijn AIOS is Van den Hoogen een  betrokken, humoristische en betrouwbare opleider, die in staat is ingewikkelde dingen eenvoudig uit te leggen. Volgens hen is Van den Hoogen in staat om aan te sluiten bij de mogelijkheden en talenten van zijn AIOS. Hij  stimuleert hen het beste uit zichzelf en hun opleiding te halen. Daardoor past hij naadloos binnen de huidige ontwikkeling van competentiegericht opleiden. Zijn collega’s omschrijven Van den Hoogen als een opleider met passie voor zijn vak en een vaderlijke betrokkenheid bij zijn AIOS.