(HMH) Cholesteatoomchirurgie is een technische aangelegenheid, waarbij het plannen van de operatie belangrijk is voor de veiligheid van de operatie. Om een patiënt goed te kunnen informeren over de kans op succes en de risico’s die bij de ziekte en behandeling horen is het niet ongewoon de patiënt mee te nemen in de beelden die van zijn of haar oren en het cholestaetoom zijn gemaakt. In het Deventer ziekenhuis worden zowel het plannen als het meenemen van de patiënten door de operatieplannen makkelijker door een nieuwe technische ontwikkeling.
 
Het Innovatielab van het Deventer ziekenhuis is een plek waar ervaring van artsen en technisch geneeskundigen van de Universiteit Twente samenkomen om zorg te verbeteren. Op het gebied van cholesteatoomzorg is software nu zo ontwikkeld, dat beelden van CT-scans en MRI-scans tot een 3D reconstructie kunnen worden samengesmolten. Het plannen van de operatie wordt zo voor de KNO-arts intuïtiever en het zorgt voor de mogelijkheid om een patiënt duidelijker uit te leggen wat hij of zij van de ingreep kan verwachten.
 
Een mooi voorbeeld van wat er mogelijk is als je de krachten bundelt. Lees het artikel van het Innovatielab via de onderstaande link.