Universitair Medisch Centrum Utrecht

UMCU

Heidelberglaan 100
3584 CX UTRECHT
Tel. 088-7556644
Fax. 088-7555558

Universitair opleiders

  • Drs. I. Ligtenberg-van der Drift (universitair opleider)
  • Prof.dr. R.J. Stokroos (plaatsvervangend universitair opleider en afdelingshoofd)

Afdeling

De afdeling KNO in het UMCU bestaat uit 3 pijlers: benigne KNO, hoofd-halschirurgische oncologie (HHCO Cancer Centre) en kinder-KNO (WKZ). Er zijn 19 stafleden. Het wetenschappelijk onderzoek van de afdeling KNO van het UMC Utrecht is sterk gericht op de hoofd-halsoncologie en otologie. Bij deze laatste is de focus met name gericht op slechthorendheid, cochleaire implantatie en tinnitus. Het onderzoek wordt zowel op klinisch en epidemiologisch vlak, als op preklinisch en fundamenteel vlak benaderd.

De opleiding

De academische opleidingsinrichting (UMCU) kenmerkt zich door een breed palet aan expositie in de basisjaren o.a. door de integratie van de hoofd-halsoncologische chirurgie en de pediatrische KNO, binnen de afdeling KNO en de opleiding. Daarnaast wordt de rhinologie/plastische aangezichtschirurgie, laryngologie/foniatrie en de otologie (inclusief cochleaire implantaties) in de volle breedte en op hoog niveau uitgevoerd. Vijf gelieerde niet-universitaire opleidingsinrichtingen maken deel uit van het opleidingscluster Utrecht. Aios worden voor maximaal twee (van de vijf) jaar, vanuit het UMCU gedetacheerd naar meerdere van deze opleidingsinrichtingen. Deze opleidingsinrichtingen zijn door de RGS zowel erkend voor het basisdeel als voor meerdere differentiatie onderdelen.

Gelieerde niet-universitaire opleidingsinrichtingen

Sollicitatieprocedure voor A(N)IOS KNO in opleidingscluster Utrecht

Open sollicitatie: Per jaar starten m.i.v. 1 januari twee tot drie nieuwe aios en, afhankelijk van de ruimte, één tot twee nieuwe anios. Geïnteresseerden voor een opleidingsplaats dan wel anios-plek kunnen een open sollicitatiebrief en het CV sturen in de periode 1 juni tot 1 september naar de universitaire opleider via kno@umcutrecht.nl.

Je kan solliciteren wanneer je in het bezit bent van een basisarts diploma en aantoonbare belangstelling hebt voor het specialisme KNO. Reeds opgedane ervaring als arts-onderzoeker en/of aios op bijv. een SEH, chirurgie of IC strekt tot aanbeveling. Voor de positie van de anios-plek is chirurgisch klinische ervaring een vereiste.

Je beschikt over goede sociale vaardigheden en bent gedreven in het vak. Je bent collegiaal en bereid de handen uit de mouwen te steken. Je bent aantoonbaar (chirurgisch) handvaardig. Je bent enthousiast, communicatief vaardig en leergierig. Je bent gewend om je leerbaar, coach en toetsbaar op te stellen.

Sollicitatieprocedure: Motivatie brieven en CV’s worden op basis van een open procedure beoordeeld door de sollicitatiecommissie bestaande uit universitaire opleiders, niet-universitaire opleiders en aios-KNO. Naar aanleiding van deze eerste beoordeling op papier worden kandidaten per mail afgewezen of uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Eventueel volgt op een later moment aanvullend een tweede gesprek en/of een assessment. Het (fysieke) sollicitatiegesprek bestaat uit meerdere onderdelen en vindt plaats in het najaar (periode medio september-medio november). Online deelname is niet mogelijk. Kandidaten worden gevraagd één maand na aanname beschikbaar te zijn om te starten. Bij afwijzing na de eerste beoordeling op papier, is er geen mogelijkheid om feedback te krijgen over de reden van afwijzing.

Na de sollicitatieprocedure worden alle gegevens vernietigd. De eerst volgende mogelijkheid om weer een brief in te sturen is het jaar erop in dezelfde periode. In de tussentijd worden
er geen brieven aangenomen.
Voor vragen/inlichtingen: kno@umcutrecht.nl.

Sollicitatieprocedure voor een promotietraject in het UMCU

Geïnteresseerden voor een promotietraject kunnen een open sollicitatiebrief sturen naar kno@umcutrecht.nl t.a.v. professor Stokroos (KNO) of professor de Bree (HHCO).
Voor vragen/inlichtingen: kno@umcutrecht.nl.

In alle sollicitatieprocedures bij het UMCU heeft het diversiteit en inclusie beleid prioriteit, zie https://www.umcutrecht.nl/nl/diversiteit-en-inclusie.

Website

UMCU.nl